جمال خرمی نژاد (١٣٢۴ - ١٣٩١)،نقاش، گرافیست، تصویر ساز
او در تهران و در خانواده ای اهل فرهنگ و علاقه مند به هنر زاده شد. بارقه های این نبوغ در سنین بسیار کودکی زده شد و کشف این استعداداز طریق پدر فرهیخته و بزرگوارش شکل گرفت. پدری که به رغم معمول آن روزگار که تحصیل و تلمذ در عرصه هنر برای بسیاری از خانواده ها محلی از اعراب نداشت، نبوغ پسر را درک کرد و در پی شکوفایی این هنر اورا نزد اساتید فن در آن روزگار سپرد. اولین معلم او "هوشنگ پیمانی" بود. بعد از پایان دوره ابتدایی به هنرستان هنرهای زیبای تهران رفت و سپس تحصیلات خود را در دانشگاه هنرهای زیبای دانشگاه تهران ادامه داد. علاوه بر دانشگاه های هنری تهران، همچون هنرهای زیبا، هنر، الزهرا و دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد، از ابتدای دهه ٧٠خورشیدی در آتلیه شخصی خود به اموزش و اشاعه هنر نقاشی پرداخت وتا آخرین روز حیاتش به این امر ادامه داد و به نقل قول بسیاری از اهالی فن یک تنه نقش  دانشگاهی تمام عیار را برای بیش از ٣ دهه تربیت هنرمندان جوان داشت و آموختن و آموزش دادن آموخته هایش بزرگترین لذت زندگی هنری اش بود.
از نتایج نقش آفرینی بی بدیل جمال خرمی نژاد، کتابی است با محتوای شناخت و معرفی ایران به زبان آبرنگ. در این کتاب عناصر و شاخصه های نقاط گوناگون ایران با بیان شیوای آب و رنگ و طرح به تصویر کشیده شده است. ایران، مردمانش، ویژگی های منحصر به فردش، سنت ها و آیین های آن، طبیعت رنگارنگش و به طور کلی تنوع حیرت انگیز این دیار همواره برای او منبع الهام و دغدغه ذهن خلاق اش برای به تصویر کشیدن آن بوده است.
تصویر گری کتاب و متون، به ويژه در حوزه تخصصی کودک و نوجوان یکی دیگر از فعالیت های هنری او بوده است، او در دهه ۵٠ شمسی فعالیت تخصصی خود را در عرصه تصویر سازی کتاب کودک با انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز و تا سالهای پایانی دهه ٧٠ خورشیدی در این زمینه با نویسنده ها و ناشران گوناگون همکاری داشت، برای خود هنرمند یکی از لذت بخش ترین همکاری ها در این حوزه، مجموعه کتابی به نام "داستان های ریحانه خانم" بود که با ادیب فرزانه و فقید نادر ابراهیمی انجام و به دنیای رنگین و پرتخیل کودکان تقدیم شد.
عمیق ترین و اصلی ترین منبع ذهنی در خلق آثار ش طبیعت بود، نگاه کنجکاو و جستجو گرش همیشه در پی کشفی جدید در میان درخت و کوه و دشت می گشت.زبان گل ها را به زیبایی هر چه تمام تر درک می کرد و در معاشقه ای با رنگ و قلم همه آنها را نقش می زد.
در کودکی همیشه همراهش بودم از دشت به کوه، از کوچه‌ پس کوچه های ابیانه تا ساحل خزر و در این سیر و سفر، نخستین درکم ازحضور خالق، به واسطه نقش آفرینی زیبایی های طبیعت اش به دست آفرینشگر پدرم شکل گرفت.
به واسطه تحصیلات آکادمیک در هنرهای تجسمی و همچنین کنجکاوی درونی اش، به تمام تکنیک های نقاشی با استادی تمام مسلط بود.ارادتی خاص به نگارگری داشت و آثار بسیاری نیز در مکاتب مختلف مینیاتور ایرانی خصوصاً مکتب تبریز و اصفهان از او به جای مانده که یکی از فاخر ترین آنها تصویر سازی بخشی از کتاب آسمانی مسلمانان "قرآن" است که در موزه شهدای تهران نگهداری می شود. علاوه بر علامندی به نقاشی ایرانی، مکاتب هنری جهان را به خوبی میشناخت و بنابر موضوع و حال هوای سوژه از آن‌ها بهره می جست اما خودش را همواره نقاش امپرسیونیست معرفی می کرد و ثبت" لحظه" در روند کاری اش بسیار اهمیت داشت، هرچند که قلم گذاری های بی پروا و تراوش درونی و رنگ گذاری های پرکنتراست در آثارش بسیاری از اوقات اکسپرسیونیست های اولیه را نیز به ذهن مخاطب تداعی می کند.
این وبگاه(وب سایت)، ادای دین کوچکی است که من به همراه خانواده برای تنظیم و تدوین نمونه هایی از اثار پدر و استاد عزیزمان راه اندازی کرده ایم تا گوشه ای از تلاش های او برای ارتقا و اعتلای هنر ایران زمین را به چشمان دوست داران و علاقه مندانش تقدیم کنیم.
در انتها از تمامی دوستان و مخاطبان عزیز خواهشمندیم در صورتیکه اثری از استاد در دسترس شان هست که در مجموعهء تهیه شده نیست،در صورت تمایل  از طریق ایمیل برای من ارسال بفرمایید تا در این مجموعه گنجانده شود.
راهش مانا و سبز

تحصيلات: فارغ التحصيل سال 1349  از دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران

تدريس: دانشگاه هاي علم و صنعت، الزهرا، مجتمع دانشگاهي هنر

دانشگاه آزاد و دانشگاه تهران از سال 1365 تا 1386، آموزشگاه

آزاد هنرهاي تجسمي خرمي نژاد از سال 1379 تا كنون.

سمت هاي جنبي

- دبير جشنواره هاي تصويرگري كتاب كودك

دبير نمايشگاه نقاشان رئاليست(موزه هنرهاي معاصر)، هنرهاي تجسمي جوانان كشور و - هنرهاي تجسمي زنان كشور

- عضو هيات انتخاب نمايشگاه دو سالانه كشور

- معاون هنري فستيوال هنر ايران دردوسلدورف (آلمان)

- عضو هيات انتخاب و داوري گل و گياه شهرداري

- عضو هيات انتخاب نمايشگاه بوسني هرزگوين (فرهنگسراي نياوران)

- عضو هيات انتخاب و داوري نمايشگاه توسعه صادرات ايران (سازمان نمايشگاهها)

- عضو هيات انتخاب بيِ نال نگارگري ايران (موزه هنرهاي معاصر)

- عضو هيات انتخاب و داوري نمايشگاههاي خيريه

- عضو هيات داوري نمايشگاه رئاليست ها 1384 تهران، فرهنگسراي نياوران

نمايشگاههاي گروهي

- در گالريهاي تهران و نمايشگاههاي مختلف و در موزه هنرهاي معاصر، فرهنگسراي نياوران، مجموعه آزادي، كمك به زلزله زدگان شمال كشور، كنفرانس ادب و هنر ايران جمعاً حدود 250 نمايشگاه 

نمايشگاههاي انفرادي

- 1371 گالري كلاسيك

- 1372 گالري كلاسيك

- 1381 گالري والي

- 1386 گالري والي

- 1387 گالري گيتا 

نمايشگاههاي خارج از كشور

- نمايشگاه پوسترهاي جهانگردي ايتاليا75-1974

- بيِ نال پوستر ورشو(لهستان) 1976

- بيِ نال بنگلادش1986 

- نمايشگاه جهاني سالانه تصويرگري كتاب كودك بلونيا(ايتاليا) 1989

- نمايشگاه بي ينال تصويرگري كتاب كودك براتيسلاواي چكسلواكي1991

- نمايشگاه خانه هنر ايران(پاريس) 1994

- نمايشگاه اكراين1995

- نمايشگاه روماني1995

- نمايشگاه دبي1998

- نمايشگاه آرت سود (پاريس) 2002

- نمايشگاه انفرادي پاريس  2003

- نمايشگاه انفرادي يونان2004 

- نمايشگاه انفرادي سوِئد2004

- نمايشگاه انفرادي لتوني2004

- نمایشگاه انفرادی قزاقستان2006

جوايز

- برنده جايزه پوسترهاي جهانگردي از ايتاليا  75-1974

- برنده جايزه اول طراحي غرفه جهانگردي مكزيك(آكاپولكو) 1974

- برنده جايزه اول پوستر دفاع مقدس(اولين بيِ نال گرافيك،بخش جنگ)1366

- برنده جايزه و دريافت لوح زرين و ديپلم افتخار از رئيس جمهوروقت1367

- برنده جايزه لوح زرين و ديپلم افتخار از كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان1368

آثار نگهداري شده

- موزه هنرهاي معاصر تهران

- موزه مجموعه فرهنگي آزادي

- موزه شهداي تهران

- موزه امام علي(ع)مخاطب تداعی می کند